Nasz film o stekach z grilla przypadł wam do gustu, dlatego idąc za ciosem przygotowaliśmy kolejny odcinek Krótkiej Lekcji Smaku we współpracy z Auchan. Tym razem tematem przewodnim jest ryba z grilla. Jeśli chcecie dowiedzieć się jakie ryby najlepiej sprawdzą się na ruszcie, koniecznie obejrzyjcie nasz film. Ponadto znajdziecie w nim przydatne wskazówki dotyczące tego, jak rozpoznać świeżą rybę oraz czym warto kierować się podczas wyboru. Podczas wizyty w jednym ze sklepów dowiedziałam się, że każdego dnia na dziale rybnym można kupić aż 50 różnych gatunków ryb. Byłam totalnie zaskoczona. A przecież, to niezły wynik co? 🙂
Ryba z grilla- jak to z nią jest?
Miałam okazję wziąć w ręce ogromnego łososia i mniejszego turbota. Dowiedziałam się jak kupić idealny stek z tuńczyka oraz kiedy najlepiej kupować ryby. A na koniec wybrałam trzy z nich i zabrałam na grilla. Właśnie po to, by pokazać Wam, jak przygotować pyszny stek z tuńczyka, filet z łososia i doradę w całości. Wyszło pysznie i bardzo zdrowo. A wszystko to w niecały kwadrans.
Jeśli zainteresowałam Was tym krótkim wstępem, to serdecznie zapraszam do obejrzenia kolejnej Krótkiej Lekcji Smaku. Przed wami ryby z grilla. My jesteśmy zachwyceni. Zachęcam nie tylko te osoby, które szukają przepisu na rybę z grilla, a szczególnie turbota z grilla, gdyż jest fenomenalny. Również też te, które szukają kulinarnych inspiracji. Ja gorąco polecam, bo nie ma lepszego dania, jak ryba z grilla! Zdrowo, szybko i z pomysłem! A jeśli zastanawiacie się, jaka ryba nada się na grilla, to uraduję Was odpowiedzią. Wszystkie ryby nadają się na grilla, ale najlepsza będzie oczywiście ta świeża, rzecz jasna.