SuperStyler
  • Strona główna
  • Moda
  • Uroda
  • Dziecko
  • Kuchnia
  • Sport i zdrowie
  • Więcej
    • Styl życia
    • Psychologia
    • Podróże
    • Wnętrza
  • SklepNOWOŚĆ
    • Zestaw e-book + książka z dedykacją i autografami „Jak zarobić pierwszy milion”
    • E-book „Jak zarobić pierwszy milion”
    • Gra planszowa Rodzice Roku
    • Spadiora – Sklep z Apaszkami
SuperStyler
  • Spadiora
  • Gra planszowa Rodzice Roku
  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin sklepu
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności

SuperStyler to blog modowy, kulinarny, lifestylowy. Jego autorką jest Marta Lech-Maciejewska.

  • Spadiora
  • Gra planszowa Rodzice Roku
  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin sklepu
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
SuperStyler
SuperStyler SuperStyler
  • Strona główna
  • Moda
  • Uroda
  • Dziecko
  • Kuchnia
  • Sport i zdrowie
  • Więcej
    • Styl życia
    • Psychologia
    • Podróże
    • Wnętrza
  • SklepNOWOŚĆ
    • Zestaw e-book + książka z dedykacją i autografami „Jak zarobić pierwszy milion”
    • E-book „Jak zarobić pierwszy milion”
    • Gra planszowa Rodzice Roku
    • Spadiora – Sklep z Apaszkami
0
steki z grilla
  • Kuchnia

Steki z grilla – wszystko co powinniście o nich wiedzieć

  • Marta
  • 26 kwietnia 2016
  • 3 komentarze
  • 2 minut czytania
0

Wszyscy, jak jeden mąż uwielbiamy grilla. Parę dni temu, kiedy tylko zrobiło się cieplej wybrałam się na spacer na Pole Mokotowskie i to, co zobaczyłam przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Grill na grillu, grilla poganiał. Serce rośnie, że coraz częściej, zamiast przesiadywać w ciasnych mieszkaniach, wybieramy obcowanie z przyrodą. Jako dziewczyna z Mazur wychowana na podwórku wyciągam na powietrze moich chłopaków możliwie jak najczęściej. A rekreacja na świeżym powietrzu połączona z grillowaniem, to spełnienie moich wiosennych marzeń. Tak jak lubimy sam rytuał grillowania, tak w kwestii jedzenia z grilla jesteśmy dość monotonii. Najczęściej na ruszcie ląduje kiełbasa i karkówka. A szkoda. Bo jest wiele innych pysznych kąsków. Zdrowszych i smaczniejszych, które łatwo można przygotować na grillu. Postanowiłam pokazać wam co jeszcze, prócz kiełbasy, można zgrillować ze smakiem. Na pierwszy ogień idą steki wołowe. Razem z Auchan przygotowałam dla was materiał, z którego dowiecie się, czym charakteryzuje się idealny stek z grilla.

Jak przygotować mięso, jak je doprawić. Czym różni się antrykot od polędwicy, oraz co znaczy „medium”, a co „well done” w kwestii wysmażenia mięsa.

Pokażę wam jak przygotować grillowanego steka w domu.

Zabiorę was też w plener, na prawdziwego grilla, gdzie zobaczycie jak przyrządzany jest pyszny i soczysty stek z grilla. Przez długi czas byłam zdystansowana do steków wołowych. Kurczak to był mój kulinarny szczyt odwagi jeśli chodzi o konsumpcję mięsa. Musiałam się wyedukować w temacie, by zrozumieć, jak wybrać najlepszą wołowinę, gdzie szukać mięsa oraz jak je przyrządzić, by wydobyć z niego wszystkie walory smakowe. W Auchan znalazłam największy wybór steków wołowych w bardzo dobrych cenach. Specjalnie dla was przygotowałam film – krótki zbiór wiedzy o stekach. Liczę, że ośmieli was do sięgnięcia po wołowinę podczas zakupów na grilla.

Czy wiecie, że wołowina zawiera znaczne ilości białka cechującego się wysoką wartością biologiczną? Przyswajalność tych białek przez człowieka waha się, w zależności od ilości tkanki łącznej, w granicach od 70 do 100%! To oznacza, że steki wołowe są idealnym źródłem białka w naszej codziennej diecie. Chcecie wiedzieć więcej? Obejrzyjcie nasz film!

Share
Marta

Kocham modę i kolor – zresztą z wzajemnością! Nic, co kobiece, nie jest mi obce. Poruszam różnoraką tematykę – począwszy od kosmetyków, przez modę i trendy, a skończywszy na tematach „większego kalibru”, jak chociażby psychologia, czy parenting. Moim konikiem są włosy. Uwielbiam je czesać, stylizować, upinać i wiązać na nich chusty. Jestem mamą dwójki chłopców – Mieczysława i Zygmunta, szaleńczo zakochana w Janku a z wykształcenia? Studiowałam seksuologię sądową i kliniczną. Jeśli coś robię, to na 100%. Gdybym miała opisać się w kilku słowach? Kreatywna, artystyczna dusza, która jednak nie traci kontaktu z ziemią 😊. Na co stawiam przy prowadzeniu bloga? Na wiarygodność i autentyczność - bez tego nie wyobrażam sobie pisania dla Was. A! I gdybyście szukali – jestem rocznik ’85 😊.

Tagi
  • antrykot
  • Auchan
  • grill
  • grillowanie
  • jak grillować wołowinę
  • majówka
  • mięso na grilla
  • stek
  • steki
  • steki wołowe
  • steki z grilla
  • wołowina dojrzewająca
  • wołowina z grilla
Poprzedni wpis
PMS
  • Psychologia
  • Styl życia

PMS – Pozwól Mi Skonać

  • Marta
  • 25 kwietnia 2016
Zobacz
Następny wpis
instagram
  • Felieton
  • Styl życia

Lista rzeczy, dzięki którym twój Instagram zapłonie

  • Marta
  • 27 kwietnia 2016
Zobacz
Zobacz również
test Bosch MUM 5 rogaliki drożdżowe z marmoladą SuperStyler
Zobacz
  • Kuchnia

Test robota Bosch MUM5 i kulinarne wehikuły czasu – czyli o moich smakach dzieciństwa

  • Marta
  • 24 lipca 2021
ekspres do kawy Siemens SuperStyler
Zobacz
  • Kuchnia
  • Styl życia

Nie taka kawa straszna jak ją malują

  • Marta
  • 4 grudnia 2020
Marta Lech-Maciejewska i Jan Lech SuperStyler
Zobacz
  • Sport i zdrowie
  • Kuchnia

Hashimoto dieta – przykładowy jadłospis

  • Marta
  • 3 września 2019
Wianek z polnych kwiatów
Zobacz
  • Sport i zdrowie
  • Kuchnia

Dieta Hashimoto – co jeść, żeby czuć się dobrze?

  • Marta
  • 21 sierpnia 2019
Lajkonik Junior
Zobacz
  • Kuchnia
  • Dziecko
  • Psychologia

Kocham tęsknić

  • Marta
  • 4 lipca 2019
Activia nasiona Chia
Zobacz
  • Kuchnia
  • Sport i zdrowie

5 rzeczy, których nie wiecie o nasionach chia

  • Marta
  • 8 czerwca 2019
Wielkanoc chłopcy Lindt
Zobacz
  • Styl życia
  • Kuchnia
  • Wnętrza

5 tradycji wielkanocnych, które robią klimat w naszym domu

  • Marta
  • 12 kwietnia 2019
najlepsza restauracja na świecie
Zobacz
  • Podróże
  • Kuchnia

Najlepsza restauracja na świecie – warto czy nie warto?

  • Marta
  • 4 lutego 2019
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Login
Powiadom o
guest
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Adriana | Kosmetomama
Adriana | Kosmetomama
6 lat temu

Siedziałam i notowałam z długopis w ręki, dzęki za przydatne informację 🙂

0
Odpowiedz
matka_jaskiniowa
matka_jaskiniowa
6 lat temu

Jakoś nie mogę przekonać się do wołowiny… Nie wchodzi mi to mięso. Choć wiem, że jest zdrowe.

0
Odpowiedz
KasiaTapenda
KasiaTapenda
6 lat temu

Temat mnie zainteresował, bo akurat jestem pies na steki i mam nie małą praktykę w tej kwestii. Po 20 latach przyrządania steków moge powiedzieć, że najważniejsza jest jakość mięsa. Polędwica jest droga, a stek musi być taki, że można go jeść łyżeczką i w tej kwestii naprawdę jestem bezkompromisowa, dlatego wybrałam już dawno temu kierunek południowo amerykański jako źródło zaopatrzenia- według zasady raz a dobrze. Dzięki temu mogę realizować moje “performansy” w kuchni ku zadowoleniu rodziny i przyjaciół, oto moje dania: http://www.tapenda.pl/przepisy_zawierajace/wolowina_i_cielecina/356/
pozdrawiam serdecznie
Kasia

0
Odpowiedz
SuperStyler
  • Spadiora
  • Gra planszowa Rodzice Roku
  • O nas
  • Kontakt
  • Regulamin sklepu
  • Regulamin serwisu
  • Polityka prywatności
Blog modowy, lifestylowy, uroda i zdrowie, sport

Wpisz szukane słowo i wciśnij Enter

wpDiscuz